Ponents

 

Elisabet Carnicé | Comunicadora Audiovisual

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UAB amb premi acadèmic extraordinari,  duu més de 17 anys d’experiència televisiva com a presentadora, reportera i guionista de diferents programes culturals a TV3 i el Canal 33 com ara “Quarts de Nou”, “Cosins Germans”, “Tvist”, “On Anem?” o Dolça Catalunya”. Com a autònoma dins el sector audiovisual i la publicitat, ha col·laborat en projectes vinculats a Fira de Barcelona (Eshow, Ewater, Fira Piscina & Wellness, etc) amb la productora Lab-885. També ha participat com a presentadora a diversos actes de la Fundació Esclat contra la paràlisi cerebral, el projecte “Vi per Vida” (tastos de vi solidaris per a la investigació de la metàstasi del càncer amb col·laboració amb l’IRB) i “Unidesert” (Raid Formatiu solidari per a estudiants al desert del Marroc). Exerceix de dinamitzadora cultural, productora i speaker d’esdeveniments per a diferents empreses i entitats, és monologuista al show “Amb xocolata o sense?”, productora de l’espectacle “Vels de Seda” i contacontes al seu taller casteller infantil “Finet i Amunt” havent editat el seu conte “La pinya castellera” (Tatami Books).

Fernando Rey | Gerent d’Amadip Esment Fundació

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Gerent d’Amadip Esment Fundació, entitat constituïda com associació l’any 1962 a Palma de Mallorca i que en l’actualitat atén a més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual. Membre de la Junta Directiva i de la Comissió d’Ocupació d’AEDIS, de la Comissió d’Ocupació del Cermi Estatal i Vocal de Plena Inclusión/Foqua Balears.

Diana García |Experta en comunicació interpersonal i cohesió d’equips

Llicenciada en matemàtiques i diplomada en empresarials per la UAB. Durant 9 anys ha treballat en departaments de finances, control de gestió i informàtica i gestionant equips a BBVA, Servihabitat i Grífols. L’any 2013 va iniciar el seu camí en el món de la formació i el coaching, sent coach Co-active CPCC per CTI Global Iberia i estant acreditada en coaching relacional i en els models Bridge i Sikkhona, models que ha impartit a ESADE, Creu Roja, SEMCAT, UAB, Càritas, BIOT i el sector sanitari entre d’altres. Actualment col·labora amb l’Institut de Comunicació i l’Institut 5fars.

Antonio Cancelo | Expresident d’Eroski i de la Corporació Mondragón

Durant més de 20 anys va desenvolupar el càrrec de Director General de la Cooperativa Eroski i al 1990 va ser nomenat President del Grup Eroski. Dos anys més tard es va convertir en Vicepresident de la Divisió de Distribució i Alimentació de Mondragón Corporación de la qual va passar a ser President del Consell General fins desembre del 2001. Actualment assessora a empreses i organitzacions, pronunciant conferències dins i fora d’Espanya i és articulista a diverses publicacions.

Ingrid Ferrer | Responsable de felicitat: consultoria, formació, coaching

Fundadora de factorOh!, entitat que ofereix solucions a través de la consultoria, formació i coaching a les organitzacions, que veuen la resiliència i el capital emocional com un avantatge competitiu i un valor afegit per aconseguir un major equilibri entre rendiment i benestar. Compta amb 9 anys d’experiència com a responsable d’equips a multinacionals de Londres i Barcelona. Gerent de la FEM liderant el primer gimnàs emocional a les organitzacions,  amb la seva implementació al Deutsche Bank. Formadora de formadors en educació emocional.  Alguns dels clients amb els que ha col·laborat són Asepeyo, IED, Panasonic, Deutsche Bank i Bayer entre d’altres.

Sònia Castro | Gerent de FoQua/Plena Inclusió Illes Balears

Llicenciada en Dret és la gerent de FoQua i de Plena Inclusió Illes Balears.

Ignacio Aizpun | Director General d’ATAM

Format en Economia i Administració d’empreses, la seva carrera professional s’ha desenvolupat tant en el marc de societats mercantils com d’entitats no lucratives, majoritàriament a organitzacions de serveis personals. El seu pensament crític, innovador i disruptiu l’ha mogut sempre a buscar la transformació de les organitzacions, del seu entorn i de la societat. Observador curiós de la realitat, connecta sempre que pot la seva passió per la ciència amb les humanitats i el management.

Alfons Cornella | Fundador d’Infonomia

Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona, Master of Science in Information Resources Management per la Syracuse University de Nova York, i Diplomat en Alta Direcció d’Empreses per ESADE, Barcelona. Fundador i president d’Infonomia, empresa de serveis d’innovació, i font d’idees per inquiets i innovadors, des de 2000. Fundador el 2009 de Co-society, iniciativa per a l’estímul de la intersecció sistemàtica de negocis entre empreses. I el 2017 de l’Institute of Next, un espai per ajudar a les empreses a pensar en el futur i en com les afectarà. És consultor de grans empreses i ha dirigit més de 100 projectes sobre creació de cultura i dinamització d’equips d’innovació en tot tipus d’organitzacions, especialment en el sector privat. Ha publicat 23 llibres sobre la ciència, la tecnologia i la innovació com a motors de transformació de les empreses.

Antoni M. Romero | Director de la Fundació Tr@ms

Director de la Fundació Privada Tr@ms des de l’any 2000. Professor i membre del Consell Rector de l’Escola Sant Gervasi SCCL i membre del Consell Rector d’Abacus Cooperativa. Ponent de les competències digitals publicades pel Departament d’Ensenyament i impulsor de la Innovació Educativa desde l’any 1992.

Patricia Ramírez | Psicòloga esportiva i de la salut. Escriptora, conferenciant i divulgadora als mitjans de comunicació

Llicenciada en psicologia, màster en psicologia clínica i de la salut i doctorat en el departament de personalitat, avaluació i tractament psicològic de la Universitat de Granada. Codirectora del màster de psicologia i coaching esportiu de la Universitat Catòlica de Múrcia. Reconeguda com la psicóloga més influent d’Espanya amb 106 mil seguidors a Twitter i més de 30 mil seguidors a Instagram. Autora de diversos llibres i conferenciant sobre temes d’optimisme i actitud, cohesió i treball en equip, valors de l’esport d’alt rendiment aplicats a l’empresa… Ha participat com a ponent al IV Congrés de Ments Brillants, a El Ser Creativo, a Universal Thinking Forum a Mèxic, a associacions empresarials…

David Tomàs | Cofundador i CEO de Cyberclick

Emprenedor, cofundador de l’empresa de màrqueting digital Cyberclick, business angel i mentor de vàries startups. Li agrada parlar sobre què fan les millors empreses per créixer, de cultura empresarial, sobre la presa de decisions, les noves formes de creativitat, la realització personal i professional i com està evolucionant la publicitat i el màrqueting digital. La seva companyia ha estat nomenada Best Workplaces el 2014 i el 2015 per Great Place to Work Espanya a nivell de pime. També ha estat designat ambaixador d’aquesta entitat al 2015. Va ser seleccionat com a un dels emprenedors amb més influència amb menys de 40 anys per IESE i per la Global Entrepreneurship Week. És membre de la Entrepreneurs Organization i del Young Entrepreneurs Council. És autor del llibre La Empresa más Feliz del Mundo.

Ximena Lazo | Professora de Dret Administratiu de la Universidad de Alcalá

Doctora en dret i professora de dret administratiu per la Universidad de Alcalá. Experta en contractació pública. Entre les seves línies d’investigació es troben les formules de gestió de serveis públics, concessions, concert social i controls econòmic-financers. Entre les nombroses publicacions podem destacar les següents: “La figura del concierto social tras las Directivas europeas de contratación pública”, “Compra Pública Verde”, “Services concessions in the EU. A comparative study of the transposition of Directive 2014/23”. Ha sigut ponent a seminaris internacionals, congressos i taules rodones i ha participat en els darrers 20 anys com a investigadora en projectes nacionals de I+D. Ha impartit nombrosos cursos de formació i conferències especialitzant-se en els darrers anys en les formules de prestació dels serveis i el concert social. Ha prestat assessoria jurídica a entitats locals. És avaluadora externa de treballs científics en diverses revistes.

Francesc José Maria | Advocat i soci fundador del Gabinet FJM Advocats

Llicenciat en dret i màster en dret penal per la Universitat de Barcelona. Ha sigut director gerent de l’Institut Català de la Salut i actualment és assessor laboral del Consorci de Salut i d’Atenció Social de Catalunya, del seu grup d’empreses i de la Patronal CAPSS. Les seves especialitats són: dret laboral i de la seguretat social, dret administratiu, dret de la funció pública, dret sanitari, dependència, mediació i bioética.

Marta Freixedas | Responsable de formació i desenvolupament de persones

Llicenciada en psicologia amb un postgrau en desenvolupament del talent a les organitzacions i intel·ligència emocional. Compta amb més de deu anys d’experiència en l’àmbit de la gestió i el desenvolupament de persones.

Mar Guerrero | Responsable de desenvolupament organitzacional

Llicenciada en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat de València. Ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit dels RRHH, del màrqueting i la comunicació. Actualment és responsable de desenvolupament organitzacional a Amadip Esment Fundació i anteriorment responsable de talent, cultura i employer branding del Toronto-Dominion Bank a Canadà.

Carme Muñoz | Responsable de coordinació territorial i projectes europeus a Amadip Esment Fundació

Llicenciada en pedagogía per la Universitat de les Illes Balears. Experta en la potenciació de sinergies entre entitats, institucions i/o empreses i en l’organització, coordinació i supervisió dels processos de participación social de col·lectius vulnerables. Ha participat en diversos estudis, articles i publicacions sobre pobresa i exclusió social, polítiques socials, inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables, sensibilització social, avaluació de l’impacte de programes socials i articulació del sector social.

Joan Segarra | President de La Confederació

Nascut a Barcelona l’any 1967, és llicenciat en Pedagogia per la Universitat de Barcelona i diplomat en Direcció d’Empreses per EADA. Tota la seva tasca professional s’ha desenvolupat a diferents entitats de l’economia social i del tercer sector, primer com a educador i responsable de projectes i posteriorment en tasques de direcció i gerència. També ha col·laborat en diferents estudis i recerques de l’Observatori del Tercer Sector. Actualment és Director de la Sectorial d’Iniciativa Social de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i President de la Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya, La Confederació.

José Antonio Segarra | Professor de l’IESE

Professor del departament de màrqueting de l’IESE, on imparteix sessions de direcció comercial i de govern de petites i mitjanes empreses. Les seves àrees d’interès inclouen: la transformació cap a l’orientació comercial de les organitzacions, la direcció d’equips de ventes, els processos de reestructuració i el govern corporatiu en empreses familiars. A més de la seva activitat docent a l’IESE, és professor visitant a diverses universitats europees i llatinoamericanes. És autor de diversos llibres i de més d’un centenar de casos i notes tècniques en els àmbits de màrqueting, ventes i empreses familiars.

José Antonio Jiménez | Secretari general tècnic del Departament de Ciutadania i Drets Socials del Govern d’Aragó

Llicenciat en dret per la Universitat de Saragossa i graduat en ciències polítiques i de l’administració. Funcionari del Cos Superior de l’Administració de la Comunitat Autònoma d’Aragó des del 1992. Ha desenvolupat la seva activitat professional a les àrees de serveis socials, salut, funció pública i educació. Director de gestió de l’Hospital Royo Villanova, cap del servei de relacions laborals i règim jurídic de la Direcció General de Funció Pública i Secretari General Tècnic del Departament d’Educació, Cultura i Esport entre el 2010-2011. Ha desenvolupat activitat docent a la Universitat de Saragossa com a professor associat.